top of page

3 TED Talks die helpen bij het bouwen aan routines

Houvast hebben in woelige tijden willen we allemaal. Onverwachte gebeurtenissen, veranderende omgevingen en oncontroleerbare factoren kunnen je rust en focus verstoren. Op dat moment kunnen routines helpen bij het houden van toch een klein beetje controle over je leven. Bovendien, kunnen ze rust brengen en je meer tijd geven.


In de volgende Ted Talks ontdek je waarom het hebben van routines je kan helpen in woelige tijden vanuit verschillende perspectieven.


1. Esther Perel – Routines in tijden van stress

Esther Perel is een wereldberoemde therapeute. Perel gaat in gesprek met Helen Walters van Ted. Ze praten over hoe belangrijk het is om routines en grenzen te stellen in woelige tijden. Zeker sinds de coronapandemie onze levens heeft overgenomen. Volgens Perel hebben we routines nodig om te kunnen omgaan met verlies en onzekerheid die gepaard gaan met de pandemie.


Perel legt niet alleen uit waarom juist nu routines zo belangrijk zijn. Daarbij geeft ze ook hands on tips mee. Iedereen kan er mee aan de slag. Luister hier naar Perel.


2. Jan Stanley – Persoonlijke en professionele verandering met routines

Volgens Jan Stanly is het mogelijk om hoe je je voelt te verbeteren aan de hand van routines. De schrijfster en coach zegt dat dit zowel op persoonlijk als professioneel vlak kan zijn. Stanley werkte samen met verschillende Fortune 500 bedrijven.


Stanley zegt dat het aantal kleine keuzes die je in een dag maakt ondenkbaar hoog is. Door dit aantal te verminderen, maak je mentale ruimte vrij om te kunnen focussen op andere dingen. Ontdek hoe ook jij die keuzes kan beperken aan de hand van Stanley’s Ted Talk.


3. Mike Leach – De kracht van routines

Mike Leach’s Ted Talks gaat over hoe krachtig routines wel niet kunnen zijn. Hij vertelt dat mensen met goede routines beter blijken te zijn in time management en het omgaan met aandacht en focus.


Ook voor kinderen zijn familieroutines belangrijk. Routines doen er toe. Kinderen die opgroeien aan de hand van bepaalde routines, bijvoorbeeld samen eten, huiswerk maken op hetzelfde moment, kleding klaar leggen de avond van te voren, blijken later vaak een meer stabiele mentale gezondheid te hebben. Goede routines opstellen met het hele gezin kan dus heel wat voordelen hebben voor elk gezinslid. En deze routines zouden wel eens verder kunnen reiken dan de woonkamer. Ga aan de slag met het hele gezin, krijg hulp van Mike Leach!


Routines zetten blijkt dus ook volgens verschillende Ted Talks voordelen te hebben voor iedereen en voor veel omstandigheden. Of je nu door een verandering gaat, mentale weerbaarheid wil opbouwen of minder keuzestress wilt in je leven, routines vormen de rode draad. En dat doen ze zowel op de werkvloer als in de woonkamer.


Wil je nog meer weten over het bouwen aan routines? Lees zeker ook mijn andere blogs. Ga je zelf aan de slag maar kan je nog een duwtje in de rug gebruiken? Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Comments


Ontdek nog meer content in The Hub of bekijk meer Blogs van Jeroen.

bottom of page