top of page

TED talks die jouw mindset doen groeien

Ted talks, ze blijven populair. Ze zijn leerlijk en vaak ook nog eens leuk om naar te kijken en/of luisteren. Op een leuke en interactieve manier leren, helpt bij het onthouden en begrijpen van de wereld en van jezelf. Je zelf leren kennen en begrijpen is belangrijk, het helpt je om te groeien en beter te worden in wat je echt graag doet. Daarom lijst ik enkele interessante Ted Talks op, waar we allemaal wat van kunnen leren om samen te groeien.


Onlangs schreef ik een blog over de growth mindset, een concept ontdekt door psychologe Carol Dweck. Zij zegt dat je beter in staat bent om te groeien met een open en onbegrensde mindset. Dat wil zeggen een instelling waarbij je op zoek gaat naar avontuur, je de lessen zoekt in falen en uitdagingen aan gaat. Daar tegenover staat een vaste instelling, waarbij je geen open geest hebt en je grenzen van waartoe je instaat bent begrensd zijn tot wat je al kan.


Ga opzoek naar jouw groeimindset, krijg hulp van volgende Ted Talks:


1. De kracht van een groeimindset

In haar Ted Talk over de groei mindset, vertelt Surbi Sachdev vanuit een persoonlijk verhaal wat voor haar de kracht is van een open instelling. Sachdev is voormalig Miss India en een motivational speaker. Ze reist de wereld rond om mensen te leren hun ogen te openen en verder te kijken dan wat gewoon en comfortabel is.

Sachdev vertelt dat falen echt belangrijk is in het leven. Alleen wanneer je faalt, leer je. Niet alleen over falen, ook dat je elke dag nieuwe kansen en keuzemogelijkheden hebt. Bekijk Sachdev’s Ted Talk hier.


2. Ga ervanuit dat alles mogelijk is

Dr. Alia Crum staat bekend om haar onderzoek naar hoe je instelling invloed heeft op je mentale en fysieke gezondheid. Ze onderzocht aan de hand van tal van experimenten hoe mensen reageren op medicatie en herstel waarin ze erin geloven. Wat bleek? Wanneer je gelooft dat het mogelijk is dat genezen een optie is. Of wanneer je gelooft dat je ergens toe in staat bent, de kans ook groter is dat het lukt. Dus door te denken dat iets mogelijk is, is de kans groter dat je erin slaagt.


Geloof je echt dat het mogelijk is dat je onderneming slaagt? De kans dat jij er harder voor gaat dan iemand die er niet in gelooft is groter. Daardoor wordt ook je kans op succes logischerwijs hoger. Het zit allemaal in je hoofd. Luister wat Dr. Alia Crum er over zegt.


3. Denk als een kampioen

Wat is er te leren van een tienjarige? Meer dan je misschien wel denkt. De Canadese Carson Byblow vertelt in zijn Ted Talk over hoe hij het moeilijk had met een vaste instelling. Aan de hand van enkele voorbeelden legt Carson uit wat een groeimindset is. Ook jij en ik, hebben heel wat te leren uit deze Ted Talk. Het helpt je ook kijken naar hoe je omgaat met je kinderen.


Deze Ted Talk helpt je verder te kijken dan je eigen (professionele) leven wanneer het komt tot je instelling. De video zet je aan het denken hoe je ook andere meeneemt, je familie bijvoorbeeld, in het groeien en openen van je mindset. Treed eens uit je comfortzone en krijg nieuwe inzichten door dankzij de jonge Carson. Leerrijk om zelf te kijken of met je kinderen.


Ben je nog niet uitgeleerd? Bekijk zeker ook eens mijn andere blog over de groeimindset.

Wil je dieper graven of met jezelf aan de slag gaan? Neem contact met me op ik help je inzichten te geven over waar jij een vaste of een groeimindset hebt.

Comments


Ontdek nog meer content in The Hub of bekijk meer Blogs van Jeroen.

bottom of page