top of page

Hulp bij het behalen van je doelen aan de hand van Ted Talks

Ted Talks en doelen stellen gaan hand in hand. Er zijn immens veel video’s te vinden op het web die je helpen bij het behalen van jouw dromen en goals. Of je nu wilt leren om op een efficiënte manier je doelen te stellen of wilt ontdekken hoe je kan volhouden. Voor elk onderwerp vind je meerdere video’s. Hier enkele Ted talks die ik meer dan de moeite waard vind.Begin klein

Doug Snyder is een wetenschapper. Hij houdt zich vooral bezig met het klimaat en de natuur. Twee jaar geleden gaf hij een inspirerende Ted Talk in Hanoi Vietnam. Daar is ook zijn NGO gevestigd. Aan de hand van zijn eigen ervaring en een voorbeeld uit zijn leven, legt hij uit hoe je instaat bent grootse dingen te bereiken. Als je klein begint, kan je op termijn een grote impact hebben. Misschien gebeurt dat soms wel zonder dat je het zelf door hebt. Bekijk zijn inspirerende Ted Talk hier.


Focus op je gedrag, niet op je einddoel

De meeste onder ons focussen op ons einddoel. We kijken vol verlangen naar wat we willen bereiken, en het lijkt zo ver weg. Motivational speaker Reggie Rivers zegt dat te hard focussen op het einddoel je zal demotiveren en je niet verder zal helpen. Hij adviseert te focussen op je gedrag. Door je aan te passen en je doelen of dromen als het ware te leven worden ze heel wat meer haalbaar. Ontdek Reggie’s Ted Talk.


Hoe time management helpt bij het behalen van je doelen

Laura Vanderkam bestudeerd hoe drukbezette mensen hun leven in delen en wat ze de hele dag doen. Nu helpt ze mensen om meer tijd te vinden en deze om te zetten in de best mogelijke manier. Volgens Laura hebben we vaak meer tijd dan we denken en hebben we minder to do’s dan we zelf geloven. Tijd is wat we nodig hebben om onze doelen te behalen. Leer in Laura’s Ted Talk enkele praktische tips over hoe jij je tijd kan besteden om je doelen te behalen.


Laat je dromen uitkomen

Mary Morrissey werkt al haar hele leven samen met leiders en organisaties. Zo werkte ze o.a. met Nelson Mandela en Koffi Anan. Mary begeleidde hen om hun zelfvertrouwen in te zetten in hun leiderschap en bij het behalen van doelen. Ze vraagt je om je voor te stellen hoe je ideale leven eruit ziet binnen een jaar. Wat moet je doen om dat te bereiken? Heb je een andere baan? Woon je op een andere plek? Wanneer je je einddoel visualiseert, je in je hoofd hebt hoe je leven eruit ziet en tegen jezelf praat alsof dit doel er al is en haalbaar is, wordt dat het ook. Volgens Mary hebben mensen die hun doelen halen een ding gemeenschappelijk. Ze zien de mogelijkheden en kunnen zich deze inbeelden. Daardoor worden ze realistischer. Blijft het allemaal wat vaag? We laten het Mary uitleggen in haar eigen woorden.


Wil je ondersteuning bij het stellen of behalen van je doelen? Wil je vrijblijvend eens horen wat je allemaal kan bereiken en waar jouw mogelijkheden liggen? Neem contact met me of schrijf je in op de nieuwsbrief.

Ontdek nog meer content in The Hub of bekijk meer Blogs van Jeroen.

bottom of page