top of page

Vlam aan.... own your shit!

Gianni Amato is recht voor de raap, hij is niet op zijn mond gevallen. Hij zegt waar het op staat en wil vooruit in het leven. Zonder het zelf al te goed te beseffen, is Gianni dagelijks met Persoonlijk Leiderschap bezig. Hij noemt het alleen niet zo.


Gianni is een sales- en investeringscoach. In 2018 liet hij zijn ‘9 to 5’-job voor wat het is en begon hij zijn eigen zaak. Hij startte met het geven van salestrainingen die erg succesvol bleken te zijn. Al snel boekte zijn leerlingen meer en meer winst en was er vraag naar een inversteringscursus. Vandaag geeft Gianni beide. Dat doet hij met veel passie. Intussen bouwde de Italiaanse Nederlander een heuse community waarin leren en delen over investeringen centraal staat. Hij geniet van het delen met zijn community vanuit zijn huis in het zonnige Spanje.


Neem je verantwoordelijkheid

Gianni’s motto is: ‘own your shit’. Daar staat of valt alles bij volgens hem. Persoonlijk Leiderschap is verantwoordelijkheid nemen voor wie je bent, je acties en je falen. Verantwoordelijkheid nemen betekent niet halverwege afhaken of lopen klungelen, maar steeds het onderste uit de kan halen.


De investeringscoach volgt de stelling: “zonder verantwoordelijkheid geen vrijheid.” Een motto waar ook ik naar streef. Professioneel gezien gaat het bij Gianni dan over financiële vrijheid. Hij komt uit een gezin dat het niet breed had, als kind had hij dat niet altijd door. In de puberteit komt dat wel binnen, je mist dingen, je vriendjes doen leuke activiteiten waar er thuis geen geld voor is. Zijn vader werkte hard en zijn moeder was spaarzaam. Maar Gianni wilde meer.


Al vroeg, op zijn 28, begon hij met het investeren in aandelen. “Er komt een moment waarop er niets meer te besparen valt”, legt de coach uit. Dan heb je je probleem nog steeds niet opgelost. Volgens hem gaat het niet enkel om zuinig zijn met geld, maar ook om er voor te zorgen dat er voldoende binnen komt. Je kan niet alles controleren in je leven, hoeveel en in wat je investeert daar kan je wel grip op hebben.


Financiële vrijheid

Gianni’s eerste aandeel kocht hij bij een klein softwarebedrijf. Het was een penny stock, voor minder dan 5 euro kocht hij het aandeel. Niet elke investering was een succes. In de tijden voor het internet en Wikipedia, leerde hij gaandeweg de do’s en don’t’s van het investeren.


Bij zijn werkgever werkte Gianni op een oude iMac, dat motiveerde hem om aandelen van Apple te kopen. Dat bleek een goede zet te zijn. Het was een eerste stap in de richting naar financiële vrijheid. Vijftien jaar later in 2018, zegt hij zijn baan op en begint Gianni voor zichzelf. Zoals zijn levensmotto het aangeeft, Gianni gaat hard.


De trainingen die hij geeft, lopen goed. Dat betekent ook dat er weer meer geld vrijkomt om te investeren. Termen zoals FIRE, financially independent retire early, worden zijn jargon. Gianni verduidelijkt: “Je gaat over dingen nadenken waar je eerder niet aandacht. Je ziet kansen die je kan benutten.”


Community building

Die kansen zag Gianni eerder wel, maar hij kon ze niet pakken. Hij durfde het bijbehorende risico niet te nemen. Zijn hele carrière ging hij voor het gematigde traject en vermeed hij investeringen met hoog risico. Wanneer je voor het risicovolle traject gaat, is je rendement hoger. Je hebt ook meer kans dat het niet goed gaat. Deze keer had hij wel de mogelijkheid om de kansen te pakken die op zijn pad kwamen. Zijn potje ‘veiligheid’ was al goed gevuld.


De kracht van wat Gianni doet, zit in de community die hij er in slaagt te bouwen. Samen met zijn business partner Lars brengt hij een groep van gelijkgestemde samen. Deze groep gemotiveerde mensen nemen actief deel in hun eigen groeiproces en dat van anderen. Via Discord delen ze wat hun pad kruist, zo blijft ook Gianni continu leren.


Abundance mindset

De Nederlandse Italiaan presenteert zichzelf niet als de volgende guru die rondrijdt in een Lamborghini. Hij is te druk met anderen in hun kracht te zetten. Toch wil hij ook niet als barmhartige Samaritaan bestempeld worden. Zijn instelling is die van abundance of overvloed.

Gianni legt uit: “Ik kan heel succesvol zijn in mijn aandelen. Ik kan dat aan een ander uitleggen en die persoon kan ook succesvol zijn. Dat beïnvloedt mijn succes niet. Mijn succes in aandelenland zal nooit ten koste gaan van jouw succes.”


Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen in hun groeiproces wat financiële vrijheid betreft. Wanneer er meer mensen succesvol worden krijgt de community meer body en kennis, waar hij vervolgens zelf ook weer wat aan heeft. Net zoals Wilma Beijer, blijft Gianni leren. Zijn drijfveer is dat we het met z’n allen beter hebben.


Hij heeft het geld van de community niet nodig, dat helpt bij deze instelling legt hij uit. Hij verdient van zijn aandelen. De investeringscommunity is voor hem geen verdienmodel. Op een dag hoopt hij dat alle communityleden het goed hebben, dat ze naar elkaar kunnen kijken en zeggen: “dat hebben we toch maar mooi geflikt met z’n allen.” En dat terwijl ze er met z’n allen riant bijzitten. Delen is voor Gianni het hoogste goed. Het is zijn energiegever.


Haal het onderste uit de kan

Op de vraag van Wilma Beijer wat zijn waarden zijn, herhaalt Gianni dat je altijd het maximale uit het leven moet halen. Dat moet je doen binnen je eigen bandbreedtes. Het beroerdste wat je kan overkomen is op je sterfbed liggen en denken: “Had ik maar…” Hij geeft de tip om je te omringen met mensen met diezelfde mindset. Dan ga je het vanzelf fijn vinden om te delen. Hij vindt het heerlijk te delen met mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn en altijd proberen tot hun max te gaan.


Toch is Gianni zelf niet altijd tot zijn maximum kunnen gaan. Sinds zijn ‘potje veiligheid’ vol zit, probeert hij dat wel. Eens je een basis hebt, kun je wat meer risico nemen. Je kan kansen grijpen. Hij ziet dat ook meer en meer mensen dat doen. We zetten vaker een stap opzij. Er zijn meer mensen die hun passie volgen en daar volledig voor gaan.


Wanneer is genoeg genoeg?

Nu dat hij financieel veilig zit, is Gianni bijna klaar voor de volgende stap. Hij wil leren genoegen nemen met wat hij nu heeft. Voorlopig heeft hij nog een zekere gejaagdheid in zich. Hij wil nog even doorbeuken, alles uit zijn professionele leven halen. Uiteindelijk wil hij een situatie van totale rust bereiken zonder de drang naar steeds meer. Ultieme rust in zijn huis in Spanje. Dat is voor binnenkort.

Maar wanneer is genoeg, genoeg?


Wil jij ook meer weten over financiële vrijheid? Volg Gianni Amato hier. Of word lid van zijn community!

Ga samen met mij aan de slag en groei net zoals Gianni toe naar een abundance mindset. Ook jij verdient het maximale uit het leven te halen. Lees mijn ebook hoe je met meer energie in je leven komt te staan. Of neem contact met mij op via jeroen@jeroenvanlierop.nl.

Comments


Ontdek nog meer content in The Hub of bekijk meer Blogs van Jeroen.

bottom of page