top of page

Aan de slag met appreciative inquiry

Appreciative Inquiry of waarderend onderzoek is een begrip uit de positieve psychologie en storytelling dat positieve verandering benadrukt. Aan de hand van het kijken naar sterktes en goedlopende processen breng je positieve verandering teweeg. Je kan deze techniek gebruiken bij processen zoals organisationele ontwikkeling, de verbetering van teamwork, strategische verandering en het toepassen van feedback van stakeholders. Bij waarderend onderzoek is het proces waar je doorgaat even belangrijk als het bereiken van een positief resultaat. Hoe ga je aan de slag?


Actief burgerschap

Ook voor steden en gemeentes kan waarderend onderzoek interessant zijn. Wat willen je stadsgenoten eigenlijk nog meer in hun stad? Wat maakt jouw gemeente zo leuk om in te wonen? Betrek als overheid of stad je inwoners door met hen in dialoog te gaan. Dat kan gemakkelijk aan de hand van gespreksavonden, interactieve spelletjes voor alle leeftijden of workshops.


Team work makes the dream work

Een quote die we allemaal wel al eens hoorden, zeker wanneer er weer een sportzomer is aangebroken. Dit bekende gezegde is echt steekhoudend. Teams die samenwerken en dat op een positieve manier doen, komen echt verder. Het realiseren van een project of het verbeteren van een proces kan door te analyseren wat al goed loopt. De sterktes van teamleden worden gecombineerd en positieve ervaringen uitgewisseld. Op die manier kan je het potentieel van je volledige team benutten. Je teamleden gaan zelf aan het werk op basis van technieken die de groepssfeer bevorderen.


Ga aan de slag met jouw team aan de hand van een interactieve workshop. Die boek je hier.


Leid je team naar de overwinning

Wat voor team je ook leidt, appreciative inquiry kan een impact hebben. Een combinatie van waarderend onderzoek en positief leiderschap geeft je team een boost. Klinkt dat gek? Wel, focus bij evaluaties eens enkel op de positieve gebeurtenissen en kwaliteiten van je medewerkers. Hoe kan je die kwaliteiten in de toekomst nog meer inzetten? Je gaat ervoor zorgen dat elk van je teamleden een ster wordt door zijn of haar goede eigenschappen en skills ten volle te benutten. Dat komt niet alleen het einddoel van het team ten goede, het teamlid voelt zich ook erkent.


Ben je leidinggevende, coach of wil je dat worden? Neem contact met me op en ik begeleid jou en je team naar een adembenemende prestatie.


Waarderend onderzoek en processen

Niet alleen op leidinggevend niveau of interpersoonlijk niveau kan je deze techniek gebruiken. Ook wanneer je processen en projecten analyseert kan dat aan de hand van waarderend onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan projectmanagement en herstructurering van processen. Je gaat veranderen met een roze bril op. Wat loopt er al goed in je processen? Kijk op een positieve manier naar de voordelen van bepaalde processen. Wat maakt dat deze processen vlot verlopen. Je betrekt alle stakeholders die iets te maken hebben met dit proces bij de workshop. Je gaat daarmee van binnenuit veranderen.


Je bent helemaal klaar om op een positieve manier processen binnen je bedrijf of organisatie te verbeteren. Je zit vol energie om van je bedrijf een goed werkend systeem te maken. Krijg steun in deze processen en laat de workshops leiden door een expert. Zo haal je het onderste uit de kan en ben je zeker van een positieve uitkomst. Maak nu een afspraak en ik help jou naar een pracht resultaat voor jou en je bedrijf.


Heb je nog vragen? Wil je aan de slag? Kan je wel wat ondersteuning gebruiken? Neem contact met me op en ik help je aan de hand van interactieve workshops, en handige tips. Stuur een mail naar jeroen@jeroenvanlierop.nl of bel me op 06 - 41365203.


Ik kijk er naar uit!

コメント


Ontdek nog meer content in The Hub of bekijk meer Blogs van Jeroen.

bottom of page