Het verhaal van Edith Eger is zo intens pakkend. Als overlevende van de van Auswitz vertelt ze over haar ervaringen. Ervaringen die haar leven hebben getekend. Ervaringen die haar ook gebracht hebben waar ze nu is en die voor anderen enorm waardevol kunnen zijn.
Waar gaat het verhaal over
Edith Eger was een 16 jarige ballerina die in 1944 naar Auswitz wordt getransporteerd. Haar ouders worden direct naar de gaskamers gestuurd. Eger wordt bij aankomst gedwongen te dansen voor dr. Josef Mengele. Tenauwernood overleeft Eger deze verschrikkingen en dan vormt zich een leven waarin ze vastbesloten is te zwijgen over het verleden. Die vastbeslotenheid wordt langzaam omgezet in daadkracht, heling en vergeving.
Wat heeft mij nu in dat boek getroffen
De veerkracht die Edith Eger laat zien in haar boek is enorm. De verschrikkingen die ze heeft moeten ondergaan zijn onmenselijk. Hoe zij na deze ervaring haar leven vorm heeft gegeven is een les voor velen van ons. Het verleden vormt je, het maakt je niet. Het is niet je definitie, het is een fundament om op verder te bouwen. Eger toont openhartig hoe ze met angst en trauma een leven bouwt dat mij enorm geïnspireerd heeft. Verder kijken en groeien niet door je verleden te negeren, door er op door te bouwen.
Zelfontwikkeling in haar puurste vorm als je het mij vraagt. Zelfontwikkeling omdat het overwinnen van trauma's van deze omvang altijd in iemand gebeurt. Het vraagt moed en kracht om stappen te maken. Het vraagt zelfinzicht en zelfreflectie om te zien wat jij hebt te ontwikkelen, los te laten en opnieuw op te bouwen.
Bestel dit boek bij BOL.com (affiliate link)
Comments