top of page

4 Ted Talks om je leven naar het volgende niveau te tillen!

Zelfontwikkeling, het is alomtegenwoordig vandaag de dag. Op sociale media, in magazines en ook op de televisie, overal ontwikkelen mensen zichzelf. Zeker tijdens de coronacrisis zijn we veel op ons zelf, we kijken letterlijk en figuurlijk naar binnen. We kijken binnen in ons huis maar ook in ons zelf.


Hoe begin je eraan? En is het allemaal rozengeur en maneschijn? Hoe verbeter je jezelf of pas je je leven en gewoontes aan om die volgende stap te maken? Ik laat verschillende experts aan het woord. De volgende 4 Ted Talks ontkrachten enkele mythes en geven uitleg.


Peter Sage – Het beste uit moeilijke situaties halen

Heb je een verschrikkelijke dag achter de rug op het werk? Mislukt iets belangrijks? Hoe blijf je toch positief wanneer je door een moeilijke situatie gaat.


Sage houdt vast aan de acceptatietheorie. Hij laat zichzelf niet toe om te denken in ‘wat als’. Want wat voorbij is, kan niet meer veranderd worden. Vertrek vanuit de situatie die is, en ga daarmee aan de slag. Verder gaat Sage in op contrastframes. Met andere woorden, hij gaat situaties vergelijken, enkel die situaties van x aantal jaar geleden of op een moment dat je er minder goed voorstond dan nu. Sage moedigt zelfs aan om te vragen naar moeilijke situaties om sterker te worden.


Ontdek hoe jij sterk kan staan in moeilijke situaties aan de hand van denkoefeningen in Sage’s Ted Talk.


Suzanne Eder – De donkere kant van zelfontwikkeling

Eder’s Ted Talk dateert van enkele jaren geleden en is nog steeds heel relevant. Suzanne Eder is een levenscoach, leerkracht en mentor. In haar Ted Talk heeft Eder het over hoe dat we onszelf vaak proberen te ‘helen’. We willen onszelf herstellen. In dat proces verliezen we ons vaak. We vergeten waarom we de dingen doen die we doen en waarom we die op een bepaalde manier doen. We denken dat we moeten veranderen omdat we niet goed zijn hoe dat we zijn of dingen grondig fout doen.


Jezelf ontwikkelen doe je niet omdat er iets mis is. Je doet het om je goede zelf nog beter te maken. Suzanne legt het helemaal uit in haar Ted Talk.


Dr. Ivan Joseph – Train je zelfvertrouwen

Volgens Dr. Ivan Joseph is zelfvertrouwen dé skill om te bezitten. Dr. Joseph is een bekende Amerikaanse sportcoach. Wanneer hij nieuwe teamleden rekruteert gaat hij vooral op zoek naar sporters die zelfzeker zijn. Voor hem is dat belangrijker dan alle andere skills die de sporters moeten bezitten om goed te zijn in hun sport.


Dr. Ivan Joseph zegt dat je zelfvertrouwen kan trainen. Niet alleen in de sportwereld is zelfvertrouwen belangrijk, ook in het dagelijkse leven is het van groot belang. Volgens hem kom je verder in je privé en professionele leven wanneer je een goede dosis zelfvertrouwen bezit.


Luister hier naar Dr. Ivan Joseph.


Nicole Davis – Jij bent goed genoeg

Durf jij niet altijd al je ideeën op tafel gooien? Denk je dat er wel altijd iemand is die het beter kan of weet dan jij? Klinkt dit bekend in de oren? Nicole Davis, ex-olympiër, kent er alles van en weet hoe belangrijk het is om in jezelf te geloven. Je bent al zo ver gekomen in je loopbaan dankzij je zelf. Leer vertrouwen op jezelf en op het feit dat je wél goed genoeg bent.


Ontdek hier hoe de Olympisch volleybalster zichzelf ontwikkelde.


En jij?

Hoe ga jij om met moeilijke situaties? Hoe ontwikkelde jij meer zelfvertrouwen? Wil jij ook je verhaal delen? Neem eens contact met mij op. Ik ben benieuwd.

コメント


Ontdek nog meer content in The Hub of bekijk meer Blogs van Jeroen.

bottom of page