Zeven eigenschappen van effectief leiderschap.

Stephen Covey is de schrijver van mijn "bijbel". Er zijn weinig boeken die zo'n impact op mij hebben gehad als deze. Daarom is dit een boek die in mijn lijst van boeken niet mag ontbreken. Als je iets aan zelfontwikkeling wilt doen is dit mijn absolute aanrader.


Waar gaat dit boek over

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap gaat over zelfmanagement en zelfontwikkeling. Welke eigenschappen moet jij nu ontwikkelen om actief en effectief te zijn. Het is geen leiderschap over anderen. Het is leiderschap over jezelf. De titel is wat mij betreft niet handig vertaalt. Het origineel heet "The seven habits of highly effective people". Het gaat niet over leiderschap over anderen, het gaat om leiderschap over jezelf. Over jouw perceptie en jouw rol in je eigen leven.


Wat heeft mij zo geraakt in dit boek

Het voor mij zo bijzondere aan het boek is de eigen verantwoordelijkheid. Wat jij geeft krijg je terug. Wat jij nastreeft bereik je ook. Hoe goed jij voor jouw lichaam zorgt geeft ook jouw eigen mogelijkheden weer. Het boek zit vol praktische en hanteerbare tips, voorbeelden en eye - openers. Het heeft ervoor gezorgd dat ik heel anders naar zaken ben gaan kijken.


De eigenschappen zijn heel eenvoudig door heel je leven toepasbaar. Dat maakt voor mij dat het boek een enorme imapct heeft. Zelfontwikkeling is daarmee de rode draad door het boek. Daarmee is het leiderschap over jouw lezen.


Hou de zaag scherp is één van de zeven eigenschappen. Deze eigenschap is de inspiratie voor deze site. Hoe hou jij de zaag scherp?
Ontdek nog content in The Hub of ontdek meer Blogs van Jeroen.