top of page
LMF_20220331_Portretsessie_2324.jpg

Persoonlijk Leiderschap

Je hoort het vaak voorbij komen, maar wat is het nou eigenlijk?
 

Doe jij dingen die jij belangrijk vindt en die jij nodig hebt? Zie jij jezelf als een geheel en ondeelbaar mens? Ben jij dezelfde persoon thuis en op je werk?

 

Zorg jij goed voor jezelf, waardeer jij jezelf en ben je bezig met persoonlijke groei? Daar gaat het om bij Persoonlijk Leiderschap.

 

Het is een levenswerk dat soms confronterend, soms overweldigend en altijd enorm waardevol is. Het opent deuren waarvan je niet wist dat ze open konden of zelfs bestonden. 

Persoonlijk Leiderschap

Ben jij nu in de positie om echt voor jezelf te zorgen? De dingen te doen die jij nodig hebt? Het antwoord op deze vraag heeft te maken met Persoonlijk Leiderschap. 

Voor jezelf zorgen is namelijk jezelf sturen en leiden naar betere resultaten. Persoonlijk Leiderschap is de regie nemen over de levenstaken die bijdragen aan jouw levensstijl. 

Het gaat om je levenstaak en je levensstijl. Waar ben jij goed in, wat heb jij toe te voegen aan de wereld. Het gaat om effectief leidinggeven of effectief leiderschap over de belangrijkste persoon in jouw leven: jij!  

Voor jezelf zorgen door bijvoorbeeld te werken aan de vijf basisstromen in je leven:

Lichaam, Ziel, Hart, Geest en Tribe.

 

Het goed onderhouden van deze vijf basisstromen is van groot belang. Je zelfkennis vergroten, je zelfvertrouwen laten groeien en de energie opbouwen die nodig is om jouw levenstaak te vervullen. Voor mij is dat de kern van Persoonlijk Leiderschap.  

Tribe.png

Sociale stroom (Tribe) gaat over de mensen in jouw omgeving die belangrijk voor je zijn. Tribe gaat over familie, vrienden, naaste collega’s. Het gaat over mensen die jou dagelijks beïnvloeden.

Fysieke_Energie.png

Fysieke stroom (Lichaam) gaat over je gezondheid. Over voeding, beweging en slapen. Zeker ook over het beschermen van jezelf tegen ziekteverwekkers. Bouw jij aan een lichaam dat topfit is?

Spirituele_Energie.png

Spirituele stroom (Ziel) gaat over het ongrijpbare, over verbondenheid ver voorbij het zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Het gaat over het ongrijpbare en het besef dat alles in verbinding staat.

Emotionele_Energie.png

Emotionele stroom (Hart) gaat over het toelaten van jouw emoties. Of het nu blij, verliefd en tevreden is of boos, verdrietig en teleurgesteld. Mogen jouw emoties een plek hebben in je leven?

Mentale_Energie.png

Mentale stroom (Geest) gaat over jouw gedachten. Weet dat jij zelf bepaalt wat je denkt. Wat zijn de overheersende gedachten die jij toelaat. Wat laat jij jouw gedachten over jezelf zeggen.

5 bassisstromen

Waarom is werken aan jezelf zo belangrijk?

Verlaat je comfortzone

Je vergroot je comfortzone

Jezelf ontwikkelen is dingen doen die je nog nooit gedaan hebt. Hierdoor ontstaan nieuwe gewoonten en word je comfortabel met dingen die je eerder nooit voor mogelijk hebt gehouden.

Vergroot je zelfkennis

Wie je bent denk je wel te weten, wat je sterkte gedrag is zeker. Door ook te ontdekken wat je behoeften zijn en je stressgedrag te herkennen sta je veel sterker en herken je nog meer kanten van jezelf

Een boost voor je zelfvertrouwen

Nieuwe dingen doen is altijd spannend. Nieuwe dingen doen komt ook met nieuwe successen. Jezelf verbazen omdat het je gelukt is. Dit geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen

Verbeter je relaties

Een grotere comfortzone, betere kennis over jezelf en meer zelfvertrouwen maakt dat jouw relaties met anderen sterker worden. Als jij sterker staat worden je verbindingen met anderen sterker

Je bereikt je doelen

Door al deze ontwikkelingen komen al je doelen een stap dichterbij. Hoe groot je doelen in dit leven ook zijn. Ze worden mogelijk omdat jouw Persoonlijk Leiderschap een belangrijk deel is van je leven.  

De 5 basisstromen van het leven

Lichaam

Ziel

Hart

Geest

Tribe

Persoonlijk Leiderschap gaat om de verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Zorgen dat jij jouw behoeften invult zodat jij in volle kracht in de wereld staat. Dit vraagt zelfkennis, moed, onderhoudt en actie.  

Je hebt veel zelfkennis nodig om te weten wie je echt bent, wat je behoeften zijn en wat je doelen zijn. Kortom hoe ziet jouw levenstaak, dat wat jij te doen hebt in dit leven, eruit.  

De vijf basisstromen van het leven staan zorgen voor het onderhoudt van dat leven. Werken aan je energie, je gezondheid en zeker ook je verbinding met anderen. We leven nu eenmaal niet alleen op deze wereld. 

Vervolgens valt of staat succesvol Persoonlijk Leiderschap met actie. Het is een proces wat nooit stopt en altijd nieuwe stappen vraagt. Een proces wat nooit ten einde is. Waar je zeker ook fouten maakt en nieuwe inzichten opdoet. 

LMF_20220331_Portretsessie_2316.jpg

De moed hebben om dat te doen wat jij nodig hebt. De moed hebben om te groeien naar de levensstijl die jij wilt hebben. Deze moed laten groeien, je zelfkennis vergroten en je leren op welke manieren jij je basisstromen kan laten vullen. Daar gaat deze website over.  

Het is mijn missie om mensen meer eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Ik geloof er namelijk heilig in dat dit de enige weg naar vrijheid is.  

bottom of page