top of page

Mijn Werkwijze

Bij de grootste uitdagingen in ons leven horen persoonlijke ontwikkeling en het omgaan met anderen. Zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfreflectie is belangrijk om te ontwikkelen. Samenwerken met anderen is met regelmaat lastig.

 

Ze zijn vaak zo anders dan dat ik zelf ben. Ze zijn voor ons met regelmaat niet te volgen en reageren zo anders dan we verwacht hadden. 

fFqwRsuQ-removebg-preview.png

Wat als er een methode is die je helpt om precies dit te ontdekken. Een methode die verder gaat dan het gedrag dat je ziet en juist inzoomt op de behoeften die je zelf hebt. Een methode die inzicht geeft in de gedragscomponenten die mensen drijven. Een methode die inzicht geeft in jouw motivatie.

Birkman begint met het antwoord geven op 298 vragen. Hier zijn mensen gemiddeld iets meer dan een half uur mee bezig. Vervolgens komt hier een rapport uit waar we samen over in gesprek gaan. Dit rapport gaat uit van drie aspecten:

1 - Motivatie:

het meet waar jij nu passie voor hebt, waar wordt je nu echt warm van en waar heb je mogelijk een energielek.

2 - Zelf - perceptie:

Wat draag jij bij aan onze samenleving. Welke acties neem jij waarvan jij denkt dat ze het verschil maken.

3 - Sociale - perceptie:

hoe zie ik de ander en met welke filter kijk ik. Bij Birkman vertalen we dat in jouw behoeften en je mogelijke stressgedrag als niet aan je behoeften wordt voldaan.

Het complexe deel is dat deze drie aspecten altijd door elkaar lopen. En hoe ze door elkaar lopen en wat ze betekenen daar kan ik met je naar kijken in onze ontmoetingen. In ieder geval bestaat deze methode uit:

1 - Rapport met alle inzichten.

Na het invullen van de 298 vragen komen er verschillende uitkomsten. Een overzichtelijk rapport is het resultaat van de antwoorden die je hebt gegeven. Hierin zie je in één oogopslag de belangrijkste zaken.

2 rapportbesprekingen

We hebben 2 gesprekken waarin we het rapport bespreken. We bekijken wat de verschillende inzichten betekenen in jouw individuele situatie. In deze gesprekken formuleer jij enkele doelen om aan te werken.

3 - Follow up gesprek na 6 maanden.

Dit gesprek heeft als doel te kijken hoe je jouw doelen vorm hebt gegeven. Waar ben je succesvol geweest. Waar zijn er mogelijkheden om verder aan te werken.

De Birkman-methode is een diepgaande psychologische methode voor mensen die verder willen met zelfontwikkeling. Willen leren om anders samen te werken. En meer willen halen uit leiderschap en teamontwikkeling. 

 

Ga je mee op deze mooie reis?

bottom of page